Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi Değişti

26.10.2020 1740

Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 24.10.2020 tarih ve 15488921 sayılı Makam Oluru ile güncellenmiştir. Bu yönerge kapsamında,

• Destekleme ve Yetiştirme kursları ortaokullarda sadece 7-8. sınıflarda ve liselerde sadece 11-12. sınıflar için açılabilecek.
  • 5-6-9-10. sınıflar için DYK açılamayacak.
  • Kursların ortaokullarda hafta içi, liselerde ise hafta sonu yapılması esas olacak.
  • Zorunlu hallerde ortaokullarda kurslar cumartesi ve pazar günü, liselerde ise hafta içinde saat 22.00'a kadar yapılması mümkün olabilecek.
  • Bakanlık tarafından hazırlanacak olan kılavuzda belirtilen derslerden kurs açılabilecek.
  • Kurslar Eylül ayının ilk haftasında başlayacak.
  • Yaz kursları Temmuz ayının ilk haftasında başlayacak.
  • Kursların başlangıç tarihi zorunlu hâlleder bakanlık ya da mülki idare amirleri tarafından değiştirilebilecek.
  • 12. sınıflarda okuyan öğrenciler ile liselerden mezun olanlar için açılacak kurslar Temmuz ayından başlanarak planlanacak.
  • Ortaokullarda her bir okul kurs merkezi olacak. Coğrafi koşullar ve öğrenci sayısı gibi faktörler dikkate alınarak ortak bir kurs merkezi seçilmesi de mümkün olabilecek. Ancak salgın hastalık, doğal afet gibi hâllerde her bir ortaokul ayrı bir kurs merkezi olarak işlev görecek.
  • Kurs merkezlerine öncelikle her okul kendi öğrencisini alacaktır. Ancak farklı okullardan öğrencilerin de alınması mümkün olabilecek.
  • Bir kurs sınıfı en fazla 24 kişi olabilecek.
  • Kurs sınıfındaki öğrenci sayısı 10'un altına düşerse bu sınıf kapatılacak.Şartları uygun olan başka sınıf varsa birleştirilme yoluna gidilecek.
  • Kurslarda sınıf mevcudu salgın hastalık, doğak afet gibi durumlarda il/ilçe hıfzısıhha kurulunun kararına uyarak mülki idare amiri tarafından yeniden düzenlenebilecek.
  • Kurslar yılda en az iki kez denetlenecek.
  • Kurslarda görevli öğretmenler arasından nöbetçi öğretmen görevlendirilecek.

Yeni yönergeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Kaynak: MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü