Let's Save the Earth Uluslararası eTwinning Projesi Başladı

12.10.2020 1155

Namık Kemal Ortaokulu olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk projesine başlamış bulunuyoruz. İngilizce öğretmenlerimizden Yusuf Delier Let's Save the Earth isimli projenin ortaklarından birisi oldu. Bu kapsamda okulumuzun uluslararası alandaki ilk eTwinning projesi de başlamış oldu. Projemizde 6 ülke yer almaktadır. Azerbaycan'dan 1, Fransa'dan 1, Hırvatistan'dan 3, Polonya'dan 1, Portekiz'den 2 ve ülkemizden 10 öğretmenimiz olmak üzere toplam 19 öğretmen projeye dahil olmuştur.

Bu proje kapsamında öğrencilerimizde, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileri hakkında farkındalık oluşacaktır. Öğrencilerimiz oluşan bu farkındalık sayesinde üzerinde yaşam olan tek gezegen olan dünyamızı korumak ve kurtarmak için çözüm önerileri sunacaktır. Ayrıca proje kapsamında yapılacak olan faaliyetler ile çevre bilinci ve duyarlılığı artacaktır. Öğrencilerimizin aktif katılımı ile üst düzey duyuşsal ve bilişsel beceriler kazandırılacaktır. Proje temelli öğrenme ile müfredat programını bir araya getiren projemizle öğrencilerimizin planlı ve programlı bir şekilde belirlenen hedeflere ulaşması amaçlanmaktadır.

Projemiz Ekim 2020'de başlayacak ve beş ay sürecektir.

Tüm öğrencilerimiz ve okulumuz için faydalı olması dileğiyle.